söndag 19 juli 2009

Puppy

Alltså... ugh. Jag vill så gärna skriva ett fängslande och underhållande inlägg, men det är tomt i mitt vanligtvis så kreativa huvud.

Jag busade med fyra stycken svarta labrador-valpar idag. De bet mig i armen och i mina gummistövlar. Underbart söta var de! Grannens hund fick tip valpar för åtta veckor sedan, och nu återstår bara fyra.
Små ulliga och gulliga kycklingar hade grannen också. Och en anka som heter Donald.

onsdag 8 juli 2009

Dags för en ny Nikon?

Nu har jag ett litet problem som jag gärna vill ha hjälp med att lösa. Det är nämligen så att min chef erbjöd sig att köpa min gamla Nikon D50, inklusive tillhörande kitobjektiv samt zoomobjektivet. Problemet är självklart inte det att jag inte vill sälja och bli av med min gamla kamera, utan snarare hur långt pengarna till en ny kamera och nytt objektiv räcker.
Köper jag en ny systemkamera vill jag vara säker på att det är en som jag kan vara nöjd med i flera år framöver, och då är det Nikon D300 som fångar mest uppmärksamhet; superbra kamera i lagom prisklass. Eller tja, lite för dyr egentligen, men jag är ändå inte särskilt sugen på att nöja mig med en D90 för en tusenlapp mindre.
Eftersom jag blir tvungen att sälja mitt zoomobjektiv också (vilket jag inte alls sörjer över, eftersom jag tröttnat på det för länge sedan), så behöver jag utan tvivel ett nytt sådant. Tillhörande kitobjektiv 18-200mm kanske? Det som lockar mest just nu är Nikon D300 plus AF-S DX VR 18-200mm objektiv (se bilden nedan), för "ynka" 1 957€ från pixmania.com.

Så för hur mycket kan jag då sälja min gamla kamera? Och vilka pengar ska jag använda till att köpa en ny? Detta bör definitivt tänkas över. Och så borde jag väl börja spara lite mera också. Dags att leva budget-liv; no more Ben&Jerry's and no more cinema-tickets! Eller? Aaaah, jag kan inte bestämma mig! Är det värt det?

If it was you and I, not only I

Länge har jag nu funderat på att göra om min blogg-header, men som vanligt tryter både motivation och ork. Snart ska jag dock skärpa till mig och faktiskt fixa till en ny, det lovar jag!
Något annat jag flera gånger funderat på gällande denna blogg är att jag borde bjuda på mera bilder ur mitt liv, så där ska jag också försöka skärpa till mig. (Varsågod, en bild på får.)

Någon som har tips eller synpunkter eller åsikter ni vill dela med er om? Sådant mottages tacksamt i kommentarform!

With my eyes shut

My Sister's Keeper är verkligen en snyftarfilm, precis som de garanterat på radioprogrammen när de diskuterat filmen. Även jag kan varmt rekommendera den! Av samma regissör finns även The Notebook, och den är och förblir fortfarande min absoluta favoritsnyftarfilm. Best movie ever made! Iallafall när det gäller romantiska draman.

Jag fäller också en tår för Michael Jackson som begravdes idag, för precis som alla andra (fast jag inte är något fan) kom hans död som en stor chock. Vilka av dagens artister kan jämföras med Jacko och Elvis och Sinatra? Så, vila i frid, M.J, och det kan du utan tvivel göra, för du är så gott som helgonförklarad redan.

Och än en gång (efter att ha kört hem i solnedgången) kan jag bara konstatera för mig själv hur mycket jag avgudar detta land och Wicklow. Vackrare plats får man leta efter! Vad jag är glad att jag bor i Irland ändå.

tisdag 7 juli 2009

Tuesday evening

Hungrig och med dunkande huvudvärk tänker jag nu duscha och slå på teven för att se om Michael Jackson's begravning är något att titta på, därefter tänker jag köra iväg till Arklow och äta på McDonalds och se My Sister's Keeper på bio och allra sist handla lite mat på Tesco. Där har ni mina kvällsplaner!

måndag 6 juli 2009

Hemlängtan

Hästarna springer sig svettiga i sina hagar i hopp om att undkomma bromsarnas attacker, medan jag sitter inomhus i skuggan och njuter av en lugn och sval måndag. Jag är inte särskilt motiverad till att hitta på något spännande, och en bra ursäkt att inte göra det är att tänka på regnet som alldeles nyligen kom tillbaka igen.
Morgonen inleddes med att mata hästarna och släppa ut hundarna, därefter kröp jag tillbaka ner under täcket och läste klart den fjärde boken i Twilight-serien; Breaking Dawn (väldigt bra böcker för övrigt, fast vampyr-blir-kär-i-människa-idén känns motbjudande löjlig, men de rekommenderas varmt). Efter det skuttade jag ner till stora huset och parkerade mig framför datorn och Facebook. Ett inlägg i bloggen känns som ett måste, eftersom jag verkligen ligger efter med det, som någon så vackert påpekade. Nåväl, här tänker jag tillbringa största delen av min lata måndag, med undantag för när jag blir tvungen att köra in till Wicklow och ladda upp mitt matförråd. Diska borde jag också göra, huff.

Rosanna åkte hem igår efter en aktiv men trevlig vecka. Oturligt nog var inte vädret på vår sida särskilt mycket, men vi gjorde det bästa av situationen, även om några av våra planer fick läggas åt sidan. Vi hann iallafall besöka shoppinggatorna i Dublin och det irländska national stuteriet i Kildare, samt ta oss ett dopp i havet och sola lite. Motionera hästarna här på gården gjorde vi också varje dag, mer eller mindre.

Min hemlängtan kom tillbaka igår kväll, och jag har nu börjat småplanera lite för en veckas vistelse hemma i Vasa i slutet på augusti. Jag håller tummarna för att så många som möjligt av mina nära och kära befinner sig där då, för det är ju dem jag vill träffa. Och min häst och min katt saknar jag också oerhört mycket!
På lördag kommer min chef och hans familj hem från Spanien igen, ska försöka komma ihåg att fråga om lov att åka hem så snart som möjligt då. Innan dess måste jag köra upp till Bray och skaffa PPS-nummer, så jag kan skaffa bankkonto, så jag äntligen kan försöka fixa till mig eget Internet! Sämsta med det är att jag då kan hålla kontakten med er där hemma bättre igen och kommer ihåg hur mycket jag saknar er och hur mycket jag går miste om i era liv...

Min favoritpartylåt at the moment förresten; Dizzee Rascal - Bonkers. Så jävla bra!