fredag 27 maj 2011

Dressyrträning i Marsvinsholm

Bloggtorkan fortsätter, men jag kan bjuda på några bilder från Ylva och Ricardo's dressyrträning i Marsvinsholm igår. I övrigt hoppas jag att ni får en trevlig helg, och så hörs vi igen när jag har internet! Puss hej.

torsdag 19 maj 2011

NSSS 2011, Linköping

Ett till blogginlägg får det bli, för jag bara måste visa er några Youtube-klipp från helgen i Linköping (5-8.5) när jag och resten av Malmö Studentkör deltog i NSSS 2011 (Nordisk Sångfest/Nordic Student Singer Summit)! Runt 800 sångare från tiotals olika körer runtom i Norden (Sverige, Finland, Norge, Estland) sjöng då bl.a. opera och folksånger i Linköpings sporthall i en stor galakonsert på lördagskvällen, och oj, vad häftigt det var. Check out for yourselves!





Waiting in the library

För tillfället har jag placerat mig i skolbiblioteket i Orkanen, i väntan på att mina kära vänner Mikki och Sara ska anlända till centralstationen här i Malmö. De åker sedan vidare ut i Europa ikväll, för de två lyxar till tillvaron med lite interrail, men innan dess får jag äran att umgås med dem i denna fagra stad!

Uppsatsen i grammatik-kursen är nu inlämnad. Hurra! Bara tre fjärdedelar kvar av tentor och uppsatser och sedan är det sommarlov!

Bokade flyg hem till Vasa också, så den 13:e juni klockan 21:00 är jag åter i min hemstad.

Avslutningsvis bjussar jag på några bilder från Valborgs-helgen ute på stall Lindgården, bara för att jag vet att ni vill se, höhö. Varsågoda!

måndag 16 maj 2011

IHANAA LEIJONAT, IHANAA!

Finalen i ishockey-VM. Finland - Sverige. 6-1. Jag är så glad så jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till! GLORY TO OUR LIONS!

Och nej, jag är inte skadeglad, utan jag gläder mig åt att mitt fosterland tagit sitt andra guld någonsin i detta väldigt jobbiga och irriterande spel - ishockey - efter sexton års slit och krossade drömmar. Nu behövde vi inte vänta längre.

Idag är jag stolt över att vara finländare, och idag spelar det ingen roll att jag egentligen inte gillar ishockey alls. För våra lejon vann. Finland är världsmästare 2011!

Fast okej... lite skadeglädje är det väl ändå. Det var ju faktiskt vår ärkerival och "storebror" Sverige som vi besegrade. (Till mina svenska vänner: Låt mig få vara odräglig, irriterande och mallig idag, okej? Jag lugnar nog ner mig snart och leendet suddas ut.)





torsdag 12 maj 2011

Second semifinal

Semifinal nummer två i Eurovision Song Contest 2011 har dragit igång och jag har bänkat mig i Ulrika's soffa med glass och kladdkaka. Smygsitter på hennes grannes trådlösa nätverk också, och kan således stilla min internetabstinens något.

Jag har förresten varit ute och powerwalkat tre dagar i rad nu! Så går det när man har tråkigt.

Birdie lovin'

Bjuder på en bild från påskhelgen i Köpenhamn. Såhär ser ett par riktiga turturduvor ut. (Höhöhö fniss.)

"Singellivet, bara fördelar?"

Som så många kanske upptäckte (och andra missade) så hade Papper.fi singel-tema i förra veckan, och då fick jag äran att vara med som gästkolumnist. Jag blev tillfrågad att skriva en kolumn om singellivets fördelar, och den kolumnen hittar ni här! Läs den gärna och ge kritik!

Det ska erkännas att jag hade vissa problem med att komma igång med skrivandet (för visst längtar även jag efter ett förhållande), men det var ändå roligt samt lärorikt att skriva om och inse fördelarna med att vara singel.

onsdag 11 maj 2011

På lördag gäller det

Jaaaaaaa, Finland kom vidare till finalen i ESC 2011! Oh, happy days.

Förlåt för riktigt dålig uppdatering. Inte lär det bli bättre heller.

onsdag 4 maj 2011

I wish I could take a break

Jag har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid. Detta resulterar i att jag inte hinner eller orkar blogga. Jag kan dock uppdatera er med att jag nu flyttat in till Rönnen, och att jag sovit första natten i min nya bostad! Hurra! Imorgon kväll åker jag iväg med studentkören till Linköping, och återkommer på söndag, så förvänta er ingen blogguppdatering förrän i nästa vecka. Dessutom har jag inget nät i lägenheten ännu (nyttjar i skrivande stund skolans trådlösa nätverk).

Så, bloggpaus, med andra ord. Men men, ha det fint, så hörs vi sen! Puss puss.