torsdag 31 juli 2014

Last day of July

Eftersom jag den senaste veckan fått förfrågning/beordran om att börja blogga igen av både Anna och Nicolina, så tänkte jag nu komma med ett litet inlägg igen. Jag kan ju faktiskt inte låta hela juli månad rinna förbi utan att ha uppdaterat bloggen, det vore ju synd.

De senaste dagarna har jag drabbats av nån plötslig släng av "springsjuka". Två kvällar i rad har jag sprungit ett varv runt Hellas-spåret här i Gerby, som är 2,5 kilometer och mer än vad jag normalt brukar springa (det vill säga inte alls), så jag är riktigt stolt över mig själv. Jag har till och med orkat spurta förbi andra löpare den sista sträckan! Det ni! Har även klättrat uppför Gerbyberget och spejat ut över skärgården, samt gjort lite styrketräningar för hela kroppen när jag sedan kommit hem. Kanske jag skulle orka ge mig på att bli fit igen? Vi får se hur länge denna hurtighet håller i sig, helt enkelt. Mitt nästa mål är två varv runt motionsspåret. Fem kilometer alltså. Tror ni det går redan nästa vecka?

Annars kan jag också meddela att jag blir kvar i Vasa ett par år. Efter fem år utomlands och flytt hit och dit utan ett riktigt hem så är jag nu redo att vara kvar i hemstaden ett tag igen! Jag och lillsyrran har tackat ja till en jättefin lägenhet i stan, så från och med september är vi sambos, Petra och jag. Det blir säkert bra, även om vi nog kommer ångra vårt beslut om att bo ihop flera gånger innan årets slut. Det är tur att vi är systrar, för då vet vi iallafall var vi har varandra. Jag kan ju inte direkt säga upp bekantskapen med syrran bara för att hon retat gallfeber på mig med nån löjlig detalj som vi senare högst antagligen kommer ha roligt åt. Ser fram emot hösten och flytten!

Nya Zeeland, även om jag trivs bra i underbara sommar-Vasa för tillfället, så saknar jag dig allt litegrann. Speciellt när jag tittar tillbaka på foton därifrån (har fortfarande tusentals jag borde visa er) och minns alla fina stunder och ställen... därför får ni nu en bunt med random foton från världens vackraste down under.