OM MIG


Jag är i grund och botten en enkel tjej. Jag är född och uppvuxen i Vasa i Österbotten i Finland, och med svenska som modersmål. Det betyder alltså att jag är finlandssvensk. Mitt födelsedatum är 19:e november 1989, vilket innebär att jag levt hela en och en halv månad på sköna 80-talet! Inte mycket att skryta med, jag vet.

Efter grundskolan utbildade jag mig till medieassistent, samt tog studentexamen, för att ha något att gå vidare från. Jag flyttade hemifrån strax innan jag fyllde nitton, och åtta månader efter den flytten var det dags för nästa. Denna gång blev det till Wicklow i underbara Irland, där jag under ett år jobbade som hästskötare/au pair till en fantastiskt trevlig familj. Kort sagt, jag vill tillbaka. Efter ett otroligt lärorikt år känns Irland numera som mitt "hemland". Där vill jag bo, där vill jag leva.

Sommaren 2010 flyttade jag dock hem till Vasa igen, där jag bl.a. arbetade ett par månader som fotograf på Vasabladet. Till hösten samma år tog jag dock mitt pick och pack och flyttade igen. Till grannlandet Sverige denna gång, och ner till mångkulturella Malmö. För min egen skull började jag plugga igen. Programmet jag går på heter 'English Studies' och det hittade jag på Malmö Högskola. Jag trivs här, och tänker verkligen ge detta land och detta val en ärlig chans, trots vissa fördomar. Jag behöver göra detta för min egen skull. Tre års studier borde väl gå snabbt, eller hur?

Övriga detaljer ni bör veta om mig: jag har en egen häst, jag sjunger, jag skrattar åt mina egna skämt och jag biter på naglarna. Och så är jag oftast ganska snäll. Over and out!


 

Kram på er!
Malin Ulla-Stina Nyman