onsdag 19 oktober 2011

Hur tänker de här?

"Sannfinländarna anser att den obligatoriska svenskan orsakar stora indirekta kostnader för Finlands ekonomi då hela befolkningen måste lära sig ett språk som enligt Sannfinländarna har "ekonomiskt liten betydelse". Riksdagsgruppens ordförande Pirkko Ruohonen-Lerner säger att det är en fråga om att satsa på det förflutna eller på framtiden. De stora världsspråken är det man ska satsa på i framtiden och ryska är ett av de språken, säger hon."

Med anledning av en kort nyhetsartikel som publicerades på VBL's hemsida idag (läs HÄR), vill jag bara hastigt och lustigt påminna Sannfinländarna/Perussuomalaiset, och deras fans, om att vi faktiskt lever i ett nordiskt land, och här i Norden är det minsann bra att kunna ett språk som man kan göra sig förstådd på bland sina grannar.

Om nu så många finländare vägrar lära sig svenska så kan de väl åtminstone försöka lära sig engelska ordentligt, innan de blandar in en tredje språkstam i undervisningen?

3 kommentarer:

 1. Jag förstår att de kanske tycker att ryska är ett bra språkval vid östgränsen. Men de verkar tänka så långt som näsan räcker att vid västgränsen så finns det mycket litet behov av ryska. Ja, det är väl näst intill obefintligt. Här läser man ryska endast om man är riktigt intresserad av det.

  Vadå obligatorisk svenska? Sen när har det blivit obligatoriskt att lära sig svenska? Isåfall borde vi alla lära oss spanska och tyska också om ryska är ett stort världsspråk.

  SvaraRadera
 2. Jaa, och sen dedär om att antingen satsa på det förflutna eller framtiden... Ska de börja importera massa ryssar då, menar dom, hellre än att ha oss dyra finlandssvenskar i landet? Man blir ju lite förbannad...

  Självklart bör man se över kostnaderna, så att det blir rättvist fördelat mellan befolkningen, men det är ju knappast där skon klämmer egentligen.

  SvaraRadera
 3. klart vi kan gå och kolla på kiseungarna!!!!

  SvaraRadera