söndag 2 september 2012

Från hjärtat av Österlen

Hej på er, länge sedan senast. Vad är då värt att blogga om, efter ett så långt uppehåll? Jo, mitt besök på den skånska östkusten, såklart!

Jag och Linn hoppade på tåget till Kristianstad igår eftermiddag, och där plockade Camilla upp oss i sin stora bil och skjutsade hem oss till hennes familjs fina gård i Åhus. Väl där blev det kräftskiva i deras ridhus! När vi ätit oss mätta på skaldjur sprang vi ut och lekte lite på halmbalarna, följt av massvis med skratt, godis och filmmys i soffan.

Imorse steg vi upp och gjorde i ordning två av Camillas hästar, ponnyn Indra och stjärnhästen Banditos, och så fick Linn och jag hoppa upp och känna på dem lite! Väldigt roligt att få sitta på en välutbildad hoppehäst igen, med härliga och luftiga gångarter.
När pållarna motionerats klart bytte vi om och gjorde i ordning oss själva istället, och så hoppade vi in i bilen och styrde kosan mot Kivik på Österlen! Ett besök på Kiviks Musteri blev det, och där unnade vi oss otroligt god mat (hjortgryta till mig och grönsaksbiff till de andra två) och äppelkaka till dessert. Sedan körde vi ner till havet. Jag älskar havet. Och Österlen är vackert. Därefter blev vi tvungna att säga hejdå till vår värdinna och ta tåget hem igen.

Jag har verkligen två underbara, roliga, fina, mysiga och duktiga vänner i dessa tjejer. TACK för att ni är ni!

Bjuder på en bildbomb från det senaste dygnet, dock bara med bilder från lilla kameran än så länge (för fotona på systemkameran ryms knappt in i min överfulla dator just nu).

Ridhus pimpat med ballonger.
Söta tjejer mumsar på skaldjur!
Halmbaleberget.
Gulle-Linn.
Puss på gulle-Camilla!
Haaalm.
Gulle-Camilla!
Ny dag, nya äventyr! På Österlen.
Danmark t.v., Skåne t.h. Vi håller pekfingret på vår bostadsort och konstaterar sorgset att vi bor alldeles för långt ifrån varandra.
Detta är vad jag fick med mig hem från Kiviks musteri! En flaska äppeljuice, havtornsmarmelad, två blandsaftburkar, en påse äppel och några pallade päron.

6 kommentarer:

 1. Wohoo så grymt! Du är så fin Malin!

  SvaraRadera
 2. grymt bra helg! love you both! Skrattar högt åt min kinesbild...

  SvaraRadera
 3. Haha, ja det blev många lustiga bilder under helgen ;D PUSS PÅ ER! <3

  SvaraRadera
 4. Ni ser verkligen ut att ha haft det riktigt roligt :D

  SvaraRadera