måndag 21 april 2014

NZ Roadtrip Day 5: Kaikoura

Nu har vi sovit fyra nätter i vår coola camper van, jag och Alexander, men hunnit med hela fem fantastiska dagar i detta fantastiska land. Nya Zeeland.

Nordön skyndade vi oss rätt snabbt ner genom (ska ändå tillbaka upp sen igen), men först tog vi en avstickare till Coromandel Peninsula. Körde sedan när längs västkusten med en liten turistpaus vid Waitomo Caves för att titta på lysmaskar i en supercool grotta. Stjärnhimmel, säger jag bara.
Igår tog vi färjan över till sydön, och välkomnades med en ovanligt varm och solig höstdag idag på östkusten. Massor med sälar låg och solade på klipporna i havet längs med State Highway 1, så naturen är aldrig långt bort i detta land. Körde ner till Kaikoura och hoppade lite spontant med på dagens sista Whale Watch, för vädret var ju idealiskt för ett par timmar till havs... och wow, vilket bra beslut. Två kaskelotvalar (sperm whales på engelska), sälar, albatrosser och – bäst av allt – späckhuggare. När den sistnämnda visade sig grät jag nästan av lycka. Det var verkligen en dream come true att få se en späckhuggare på nära håll och i sitt naturliga habitat! Så bara det var lätt värt de 145$ turen kostade.

Jaha, nu har vi bara 29 dagar kvar med bilen, och sedan ska den lämnas tillbaka till kontoret i Auckland. Vi har ju inte direkt bråttom, så vad vi gör imorgon återstår att se. Bestämmer efter frukost och beroende på väder, men så småningom ska vi ju såklart köra vidare söderut. Finns så mycket fint kvar att se i detta land. Godnatt!

1 kommentar: