onsdag 8 juli 2009

Dags för en ny Nikon?

Nu har jag ett litet problem som jag gärna vill ha hjälp med att lösa. Det är nämligen så att min chef erbjöd sig att köpa min gamla Nikon D50, inklusive tillhörande kitobjektiv samt zoomobjektivet. Problemet är självklart inte det att jag inte vill sälja och bli av med min gamla kamera, utan snarare hur långt pengarna till en ny kamera och nytt objektiv räcker.
Köper jag en ny systemkamera vill jag vara säker på att det är en som jag kan vara nöjd med i flera år framöver, och då är det Nikon D300 som fångar mest uppmärksamhet; superbra kamera i lagom prisklass. Eller tja, lite för dyr egentligen, men jag är ändå inte särskilt sugen på att nöja mig med en D90 för en tusenlapp mindre.
Eftersom jag blir tvungen att sälja mitt zoomobjektiv också (vilket jag inte alls sörjer över, eftersom jag tröttnat på det för länge sedan), så behöver jag utan tvivel ett nytt sådant. Tillhörande kitobjektiv 18-200mm kanske? Det som lockar mest just nu är Nikon D300 plus AF-S DX VR 18-200mm objektiv (se bilden nedan), för "ynka" 1 957€ från pixmania.com.

Så för hur mycket kan jag då sälja min gamla kamera? Och vilka pengar ska jag använda till att köpa en ny? Detta bör definitivt tänkas över. Och så borde jag väl börja spara lite mera också. Dags att leva budget-liv; no more Ben&Jerry's and no more cinema-tickets! Eller? Aaaah, jag kan inte bestämma mig! Är det värt det?

4 kommentarer:

 1. Jag tror helt klart att det kan vara värt det! Du tar sjukt snygga bilder, och det kommer nog att vara roligare för dig med en ny kamera att experimentera med. Priset skiljer dom åt, ganska hårt! men jag funderar själv på att göra samma sak, sälja min D50 och köpa en D300. Hade jag sålt min kamera, utan tbh. så hade jag nog inte fått mer än 2000.. men med alla tbh till så får man ju ett bättre pris. Men som sagt, du tar sjukt snygga bilder, och det hade vart kul att se dig experimentera mera :D

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar! :D

  SvaraRadera
 3. Kameror och objektiv brukar val inte bli sarskilt slitna overlag? 70% av nypriset kanske ar rimligt?

  SvaraRadera
 4. Fredrik Jörgensen25 juli 2009 23:25

  Jag har Nikkor 18-200 vr, den nya, och är mycket nöjd med den. Det enda man bör undvika är tydliga horisonter eller raka linjer, för distorsionen är på tok för mycket.

  /HARUBLA @ bdb

  SvaraRadera