fredag 24 maj 2013

Status kl. 21:00: jättejättetrött

Hej på er.
Jag dricker vitt vin och käkar ostbågar, fredagen till ära. Jag är så otroligt trött nu, och även om jag egentligen gillar allt fysiskt arbete så ska det bli riktigt skönt att lämna tillbaka ansvaret över gården och djuren till ägarna om mindre än två dygn! Jag är inte den som gnäller i första taget, men nu börjar det ta på mig. Y och D, ni fattar väl hur mycket jag gillar er eftersom jag ställer upp på allt detta?! Heh.

Så vad har jag då gjort idag, som har slitit ut mig så mycket? Oh well, först och främst så klev jag upp vid 07:00 och morgonfodrade 12 hästar, och jag har minsann varit i full gång sedan dess. Efter att djuren fått mat satte jag mig ner och skrev ett par sidor på min kandidatuppsats, innan jag gick ut igen och plockade med hästhotellets gäst, hingsten Cool Hill, på en tio minuters promenad. Därefter skulle två hästar ut i skrittmaskinen, och jag fixade frukost till stallets anställda och praktikanten, Marika och Cajsa. Precis som alla andra dagar denna vecka, så åt vi en rejäl och smarrig frukost, och sedan plockade jag undan, gjorde mig i ordning, och körde iväg till skolan för att gå på handledarmöte klockan 10:30. En timme senare körde jag tillbaka till gården igen, där jag sedan hämtade in en annan gästhäst från hagen och fixade till lite småsaker på min uppsats, innan jag red ut barbacka i ca 40 minuter på stora, fina Ricardo. Skönt med lite "paus" på hästryggen. Därefter var det dags att klippa 1/3 av gräsmattan (klippte en annan tredjedel igår), innan jag sadlade häst nummer två, Bläddeprinsen, och red ett lite halvseriöst dressyrpass med massa galopp på ridbanan, även det ca 40-45 minuter. Slutligen skulle gräsmattan klippas klart och hästarna och hunden och katten kvällsfodras. Åh, nämnde jag att gräsmattan är ganska stor? Och att gräsklipparens egna drivare slutat fungera så jag fick knuffa den framåt själv? Nåväl, nu vet ni det.

Efter att jag gjort allt detta, kan jag väl räkna mig som färdig för dagen. 12h senare. Dags för mig själv att äta lite då också! Gårdagens grisytterfilé, smörstekt sparris och broccoli, blev det. Mums. Och nu är jag så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna. Är det okej att gå och lägga sig redan vid nio på en fredagskväll? Egentligen borde jag ju skriva vidare på kandidatuppsatsen, men jag känner redan nu att det inte kommer att gå. Somnar snart.

Jag hoppas innerligt att det spöregnar både lördag och söndag, för jag har planerat att sitta inne och skriva uppsats efter att jag mockat och fixat foder och allt sånt som måste göras. Ingen gräsmatta att klippa och inga hästar att rida. Jag hinner nämligen inte, för jag tvingas prioritera. Jag MÅSTE verkligen skriva klart nu! Det är inte alls mycket kvar, men det ska vara inlämnat på måndag kl. 12:00. Det är inte alls omöjligt, bara jag blir klar snabbt i stallet. Bara lite kvar på diskussionen, samt en sammanfattning och ett abstrakt. Och en titel. Det rör sig om bara några få sidor. Sedan ska det lämnas in för opponering. Skrämmande!

Oj oj. Sorry för långt inlägg. Nu ska jag sova. Godnatt.

Ricardo och rapsfältet under dagens barbackatur.

2 kommentarer:

  1. Malin alltså, du är en super-woman! Grymt impad av att du orkar med allt det där. Låter dock härligt att få va ute i "lugnet" bland djur och frisk luft.

    SvaraRadera
  2. Tack Emma!! Det är tufft, men det går. Mår ju egentligen bäst när jag har mycket att göra, om det inte vore för pressen över uppsatsen då, vill säga :P

    SvaraRadera