tisdag 25 mars 2014

NRM Horse of the Year Show 2014

Efter en och en halv dags ledigt efter förra veckans tävlingar är det nu snart dags att påbörja den nästnästsista jobbveckan. Tre veckor kvar!? Hjälp.

Så, för en vecka sedan, tisdag morgon, lastade vi in våra fem topphästar (plus en liten miniponny) i lastbilen och körde iväg 60 km norrut till Hastings och Hawkes Bay Showgrounds, för det var dags för säsongens sista tävling. Det var inte bara säsongens sista, det var även säsongens största. Faktum är att NRM Horse of the Year Show lär ska vara det största hästevenemanget på södra delen av jordklotet! Coolt.
Tidiga morgnar (väckning 06:00), sena kvällar, bajamajor, sovsäck och skitiga händer i fem nätter och sex dagar. Som jag har sagt förut, att jobba med hästar innebär allt annat än lyx och glamour... Det är tur att jag fortfarande älskar dessa fantastiska djur, trots bett och sparkar och sura miner från dem.

Hur gick det då? Tja, sådär. Hästarna har hoppat allt från 120cm till 145cm, och i lördagens Premier Stakes (145cm) lyckades Simon och Midway Smooth Dude knipa till sig en sjätte plats! Inte illa. I övrigt har de inte plockat placeringar under veckan som gått, men vad gör det när hästarna presterat bra och hoppat duktigt ändå. De är helt klart värda lite vintervila nu. Dessutom vann ju Claire och Tipsey faktiskt hela Grand Prix-serien i Nya Zeeland, och det om något är ju beundransvärt.
I fredags deltog tioårige Tim och ponnyn Choco i ett steeplechase. Ponnygalopp. Hur kul som helst! Och en fin fjärde plats tog han, efter att ha fuskat lite genom hörnen. Publiken skrek av skratt, för det var verkligen kaos inne på stora arenan med alla små ponnyer överallt och här och där.
På söndagen, innan vi körde hem igen, var det så dags för The Olympic Cup. Vinner man den så vinner man den ärofyllda titeln 'Horse of the Year', och vann gjorde Katie McVean med sin Dunstan Springfield, för femte gången! Gravid i 23:e veckan är hon också. Imponerande.

Bilder från veckan som gått nedan. Sorry för bildbomb!
 1 kommentar:

  1. Sluta be om ursäkt för att du lägger upp bilder!! Jag älskar bilder!!! Du tar ju alltid så fina dessutom!

    SvaraRadera