måndag 6 februari 2012

Dagen då Finland fick en ny president

Prt Scr från Hbl.fi
Vad säger man? Redan efter förhandsröstningens siffror stod det klart vem som skall komma att representera Finland de kommande sex åren. Och inte är det ju någon väldigt vacker man, om jag nu får lov att uttrycka mig så (?). Men men, onneks olkoon, Sauli Niinistö!

Kvällen har tillbringats tillsammans med andra finländare, största delen från Österbotten, och vi tittade på den finska valvakan (för att de två finskspråkiga skulle förstå) och beklagade oss över slutresultatet tillsammans. Värdparet bjöd även på massa gott tilltugg, så ingen behövde gå hem med kurrande mage! Eftersom tre av finländarna på plats var från Kokkola-trakten så blev det lite rejäl dialekt också - just the way I like it! Helt fantastiskt att få prata med folk som pratar så som mina släktingar norrifrån pratar. Bästa dialekten, lätt.

Nu, dags att krypa ner under täcket. Skola hela dagen imorgon, plus övning med MaSK (Malmö Studentkör) på kvällen. Ser faktiskt fram emot måndagarna nu för tiden.

2 kommentarer:

  1. Bra är det iallafall att det blir en man och en kvinna som tar emot gästerna på slottsbalen. Skulle se lite komiskt ut med haavisto och hans kärlek som skakar hand. ;)

    SvaraRadera
  2. Nu ska vi icke vara homofober!!! Hade ju varit fantastiskt roligt med ett homosexuellt preseidentpar. Och det menar jag.

    SvaraRadera