lördag 25 februari 2012

Spök-katten kom på besök igen

Jag vaknade av den där katten igen imorse. Minns ni när jag för en månad sedan (18 januari) skrev om att jag hade känslan av att en katt hoppat upp bredvid mig på sängen? Då konstaterade jag att det nog var fråga om sömnparalys.
Som sagt, imorse kände jag så igen. Jag låg på sidan och kände plötsligt tyngden av en katt som hoppade upp på madrassen bredvid mig och traskade fram och tillbaka och kurrade. Sedan la den sig ner ovanför mitt huvud och jag kunde verkligen känna den långa mjuka pälsen. Sedan kom jag på att jag ju inte har någon katt här. Skillnaden från förra gången var väl att jag nu inte tyckte det var obehagligt. Men jag kände ändå tydligt hur "katten" befann sig i min säng.

Nu till det lite konstiga med detta, som jag kom på idag... Då, den 18:e januari när "katten" hälsade på mig i sömnen första gången, var det exakt ett år sedan min älskade lurvboll Bo-Göran försvann spårlöst. Exakt ett år sedan. Kanske Anita hade rätt ändå, när hon sa att det kanske var han som kom på besök? Undrar om han tänker hälsa på mig i sömnen en gång i månaden framöver?
Fast det är säkert bara som jag inbillar mig. Spöken finns ju inte.

Underbara bebiskissen Bo-Göran, hösten 2008, när han precis flyttat till mig. Herrejävlar vad jag saknar honom.

2 kommentarer: