lördag 21 december 2013

Merry Christmas and a Happy New Year from Down Under

Med bara två dagar kvar till julafton och starten på allt julfirande (och en fyra dagars semester!) börjar det väl bli dags att uppdatera bloggen igen. Och jodå, det hjälper ju att ni gnäller lite också och ber mig blogga, hehe... Så, var ska jag börja?

December har varit, och är fortfarande, en helt fantastisk månad i Nya Zeeland. Sommaren har anlänt på riktigt nu och plusgraderna börjar närma sig trettio-strecket. Mina axlar har nog aldrig förut varit så bruna och solbrända som de är nu! Magen har dock en helt annan nyans, för särskilt många stek-på-stranden-dagar har jag inte hunnit med, tyvärr. Farmers tan it is.

I måndags anlände min nya kollega och roomie, en engelsk tjej vid namn Georgie, som förhoppningsvis stannar till slutet av säsongen, och hon är pratglad och positiv så jag tror vi kommer att ha några riktigt roliga månader framöver. Jobbar två halvdagar, idag och imorgon, och därefter har vi hela fyra (!) lediga dagars julledigt att se fram emot! Eller ja, på juldagen ska vi kolla till och fodra hästarna en gång, men i övrigt är det fritt fram för äventyr. Och ett äventyr ska det bli.
Jag, Georgie och Max (en holländsk kille som jobbar lite nu som då här på Mt Herbert Farm) spontanbokade hotell och buss ner till huvudstaden Wellington, så på juldagen ska vi sitta fyra timmar på buss genom halva nordön. Lite turistande och nattklubbsbesök ska vi väl hinna med innan vi måste hem igen, och det ser jag väldigt mycket fram emot!
På självaste julafton, om vädret tillåter, tänkte vi styra kosan till någon av alla de fina stränder som finns i Hawke's Bay. Steka, chilla, softa, njuta. Därefter blir det julmiddag och vin med vår lilla Mt Herbert family! Eller tja, inte med chefens familj för de är bortresta, men vi som jobbar här. Får se vem som dyker upp. Är iallafall rätt så säker på att det kommer bli fyra fantastiska dagar. Bring it on, Christmas!

Efter julen är det nyår, och nyårsafton är jag ledig, men jobbar på eftermiddagen på nyårsdagen. Det blir alltså till att fira i närområdet, och stranden lär ska vara ett populärt alternativ. Inte mig emot. Redan på den andra dagen av år 2014 är vi tillbaka till jobb som vanligt, och det blir en snabbstart med avfärd till hopptävling redan då. Full fart framåt, minsann.

Men livet här down under blir bara bättre och bättre, ju mer männskor jag lär känna och ju fler smultronställen jag hittar. Solen och värmen gör självklart sitt också. Jag trivs. Jag saknar er där hemma, särskilt nu i juletider, men ser fram emot att krama om er igen om sisådär ett halvt år. Och eftersom jag inte vet om jag kommer ha tid/energi att blogga mer innan jul och nyår, så får jag väl lov att önska er alla en helt underbart fin, mysig, härlig och stämningsfull jul och all lycka och glädje i världen inför det nya året. Ta hand om er, och njut av en förhoppningsvis vit jul. Jag lovar att njuta av min gröna jul. Puss och kram!

Oh, and to all my English-speaking friends... There is a Google translator placed below on the right hand side of this blog, if you do want to translate it into some weird sentences that might not make sense. But anyway, bottom line, I'm enjoying life here down under, and I wish you all a very merry Christmas and a happy New Year. Take care and enjoy! 

Maraetotara Falls, en timme norr från var jag bor. Och jepp, det går att simma här, och hoppa i från vattenfallet. Något jag nog bör testa inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar