tisdag 3 december 2013

It's December and summer's here

Hur konstigt är inte det?! December månad, första advent, lilla jul och allt det där, och här går jag i shorts och bränner mig i solen och sånt. Radiostationerna har börjat spela julmusik och folk har i viss mån börjat pynta sina hus litegrann. Galet! Men härligt.

Just nu har jag en tysk tjej vid namn Jaqueline som extra hjälp här på farmen, men hon stannar bara två veckor och har inte mycket erfarenhet av sånt här... men det är definitivt bättre än att vara ensam hästskötare! Lite hjälp är bättre än ingen. Jag har dessutom kommit i kontakt med att par andra tyskar i området (via Couchsurfing.org), en rar tjej vid namn Lydia som jobbar som au pair i Onga Onga, och en kille som heter Pascal som för tillfället bor några kilometer ifrån mig. Alltid kul att träffa nya människor som är ute på liknande äventyr som en själv!
Så igår kväll efter jobbet körde jag, Pascal och Jackie ner till Waipawa River och busade lite där, sedan tillbaka till stugan för lite mera kvällshäng. Idag har både jag och Jackie varit lediga, så efter att jag kört in till Waipuk för att skicka iväg ett julepaket till Finland (mamma/pappa, jag hoppas det hinner komma fram innan jul, för där finns julkort till mommo, moffa och faffa också) så kletade vi på oss solkräm och körde ner till Porangahau Beach! Vi fick sällskap av Lydia också, så det var trevligt. Dessutom var vi typ ensamma på stranden, och det är ingen liten strand direkt. Innan vi körde hemåt igen tog vi ett turistfoto vid en skylt med "the worlds longest place name", coolt.

Så, turistfoton var det ja, det har vi tagit massor av! Medan ni bygger snökojor, -gubbar och -änglar så dansar vi runt i havet på stranden i bikini och njuter av ett somrigt december. Crazy shit, aye.2 kommentarer:

 1. Vad roligt! Och armmusklerna på 4:e bilden.....

  SvaraRadera
 2. På tal om långt ortsnamn så kan du kontra med att i Finland finns en kommun med namnet Ii.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ii,_Finland Kan det blir kortare?
  Jo, det kan det. I Sverige finns både Å och Ö som ortsnamn.

  Ni ser ut att ha det skönt där under.

  SvaraRadera