fredag 15 juli 2011

Alldeles nyss

Som vanligt när en finsk försäljare ringer (och denna talade högt och skrikigt, extra jobbigt) och vill diskutera telefonanslutningar eller liknande, så räcker det med att lyssna på babblet i ett par sekunder och sedan fråga: "pratar du svenska?", för 99,9% av gångerna får man ett "jag inte tala nå svenska, hejdå" tillbaka och så var samtalet över. Funkar alla gånger! Klockrent!

4 kommentarer:

  1. Jo, det funkar i de flesta fall. Men problem blir det när det ringer upp folk från Taloustutkimus och dylika opinionsinstitut och vill ställa frågor enbart på finska om ens åsikt. Jag är dålig på finska och då blir det ingen intervju och då blir kanske undersökningen missvisande från finlandssvenskt håll om alltför många inte kan svara på finska. Ta t.ex. en sådan fråga som ”Anser du att FST5 behövs?” och alltför få svara ja. Då visar undersökningen att finlandssvensk tv inte är så där förfärligt nödvändig även om opinionen i verkligheten är mera positiv till FST5. Bara en reflektion.

    SvaraRadera
  2. Jepp. Pricken över iet är deras sura svar när de inser att de inte får sålt det där telefonabonemanget, internetabonemanget, tidningen eller vad det nu är de har rabblat ur sig på fem sek. sen man svarade.

    SvaraRadera
  3. Chorizo, det har jag inte ens tänkt på! Men ja, gäller det såna saker kan man ju försöka, men när man hör att det är nåt abonnemang de vill sälja så funkar det.

    SvaraRadera
  4. Jag använder precis samma mening när försäljarna ringer här. Helst på svenska, och upprepar och frågar de nåt så brukar jag bara börja rabbla på svenska. Till sist lägger de på ^^

    SvaraRadera