onsdag 3 juli 2013

Geizer (Гейзер)

Jag har nu googlat lite på min älskade hästs stamtavla (http://www.sukuposti.net/hevoset/geizer/170860) och hittat några härliga, gamla bilder på hans närmaste släktingar! För min egen skull, men även för er som är intresserade av sådant, så tänker jag nu tillägna detta inlägg åt att snabbt presentera dessa hästar. Alla bilder är hittade genom och lånade från http://www.rw-base.ru/horse.php?id=1306.

Min egen kära häst heter alltså Geizer (kallas Kessu eller Kese för det mesta), föddes år 1988 i Ryssland, och importerades till Finland någon gång under år 1990. Hans ryska namn är Гейзер och han är av rasen trakehner, med en hel del fullblod längre bak i stamtavlan. Kessu kom till min familjs ägo i januari 2005, sedan dess har han varit mitt ljus i mörkret och en bästa vän att lita på och ha kul med.


Kessus pappa heter Grifel (Грифель) och föddes år 1981. Vet inte mer än så, men när man ser på bilden nedan så är far och son väldigt lika!

Pappa till Grifel är Izgon (Изгон), som föddes år 1972. Kessus farfar, med andra ord. 

Mamman heter Zorja (Зоря) och föddes år 1983. Kessu var hennes första föl, och visst ser man likheterna mellan mor och son också!?

 Kessus morfar, Zorjas far, föddes även han år 1972 och fick namnet Razbor (Разбор).

Och där tog det lilla släktträdet slut för denna gång! Det finns fler bilder på morfars far och farfars morfar/farfar och liknande, men nån måtta får det ju vara. Hur som helst så är det en j*vligt fin häst jag har. Geizer, jag älskar och saknar dig!

2 kommentarer:

  1. Man ser var han fått sitt fina utseende ifrån! Fina Kessu!

    SvaraRadera
  2. lite lustigt att han e från ryssland, vilken tur han hade som fick komma hit :)

    SvaraRadera