måndag 15 juli 2013

I feel like I am an elephant in a porcelain shop

Det är mycket som måste fixas innan avfärden till NZ om två månader. Först och främst så måste jag ansöka om ett nytt pass, eftersom det jag har nu går ut i oktober... och för att ansöka om nytt pass måste jag ta passfoton och få ett personbevis från Skattekontoret, vilket jag tänkte ägna mig åt idag. Sedan måste jag besöka den finländska ambassaden i Köpenhamn, och dit tänkte jag åka imorgon eftersom jag ändå ska till Lillerød i Danmark och hälsa på Katarina på eftermiddagen.

När jag sedan har ansökt om och tagit emot mitt nya pass (som gäller i 5 år och kostar hela 120€, hrmf), kan jag ansöka om working holiday visa (som är gratis och gäller i ett år) via immigrationsverket i NZ. Utöver detta ska jag skicka en blankett till Autoliitto i Helsingfors och be om att få ett internationellt körkort utfärdat, plussa alltså på ca 40€ där. Sedan ska jag köpa en begagnad MacBook Pro av en kompis här i Malmö, 5000 kronor, plus flygbiljetter till och från Auckland för ca 10 000 kronor. Just nu har jag INTE pengar att betala för allt detta, eftersom jag inte får lön för juli och augusti månad (när jag jobbat som mest) förrän i slutet på augusti/september... Men det löser sig väl. Ja, och sedan är det väl bra att ha nån form av reseförsäkring också. Det blir en dyr sommar detta! Fast det ska det säkert vara värt.

Efter Skype med föräldrarna igår kväll kom vi fram till att de kör ner och hämtar upp mig och mina saker den sista veckan i augusti. Jag bör alltså vara tillbaka i Vasa den 1:a september, och då är jag officiellt utflyttad från Malmö och Sverige. Äntligen! Eller? Lite vemodigt är det allt, för självklart finns det många jag kommer att sakna. Tur att Sverige inte är så långt bort ändå. Hit kan jag alltid komma tillbaka. På besök.

4 kommentarer:

 1. Hur länge ska du vara i Vasa? Kanske skulle kunna komma dit en helg?! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Är där i två veckor, fundera fara den 15:e september sen från H:fors. Så du sku ju kunna komma då 6-8 kanske?!

   Radera
 2. Hmm, finns flyg för 800 kr tur och retur nu! Måst kolla med Christian lite.

  SvaraRadera