måndag 19 maj 2014

NZ Roadtrip Day 33: A journey to Middle Earth

Vet ni vart vi åkte i måndags? Jo, till Bilbo, Frodo och Sam's hemby! Hobbiton! Eftersom min Instagram-bild på världens mest kända hobbithåla antagligen blev min hittills mest gillade, så antar jag att de flesta kommer uppskatta detta blogginlägg. Bildbomb från Hobbiton, varsågoda.

Vi gick alltså på en guidad tour och fick lite exklusiv information om hur det gått till vid filminspelningarna av både LOTR- och Hobbit-filmerna. Detta är alltså den riktiga inspelningsplatsen, men dock finns det ingenting inne i hobbithålorna, eftersom inomhusscenerna filmats någonstans i Wellington. Hobbiton ligger ca 1h från Rotorua, i Matamata, så det är några hundra kilometer ifrån. För övrigt så är filminspelningsplatserna utspridda lite överallt i Nya Zeeland, om nu någon undrade.

Det var iallafall väldigt roligt att se detta spektaklet, och i inträdespriset (75$) ingick även valfri dryck inne på The Green Dragon, som nu är en fullt fungerande pub för alla nyfikna hobbitfans och turister som kommer på besök! Kan varmt rekommendera ett besök till denna turistfyllda oas. Vi hade tur som kom rätt tidigt på dagen, det vill säga inte så mycket folk än... Dessutom lättade dimman innan vi åkte därifrån så vi verkligen fick se lite av omgivningen också. Mycket, mycket fint. Idylliskt.

Anyway. Bilder var det ja. Känner ni igen ställena från filmerna?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar