tisdag 20 maj 2014

NZ Roadtrip Day 34: Goodbye Hobo/Kozmik, hello Auckland

This is it. This is the end. Eller ja, slutet på våran roadtrip iallafall, för idag har vi lämnat av våran kära campervan vid namn Hobo/Kozmik och övergett de böljande, gröna kullarna och regnskogen för storstadens buller och glittrande byggnader. Vi slutar alltså där vi börjar – i Auckland.

Igår körde vi upp från Rotorua till Orere Point vid The Bay of Plenty, som ligger ca 70 km sydöst om Auckland. Sov våran sista natt i campervanen vid en lite sliten men hemtrevlig holiday park, och körde sedan upp den sista biten idag. Stannade och njöt av solen vid en annan närliggande strand, Kawakawa Bay (se första bilden), och nu på eftermiddagen har vi gått ner och upp för Queen Street i Auckland City och fönstershoppat lite. Underbart väder! Köpte även en mocha frappuccino på Starbucks och till middag blev det 9 bitars sushi för 3,90$ (ca 2,5€!). Mycket bra.

Annat då? Imorse bokade vi äntligen vår resa till Fiji! Vi stannar två nätter på ett hostel mitt i centrum, och flyger sedan iväg till Nadi på torsdag. Sju nätter i värmen och solen, tjohoo! Det blev ett budgethotell/hostel vid stranden, men vi åker väl dit med relativt låga förhoppningar så det blir säkert toppen. Billigt var det iallafall, ca 590€ per person för flyg och hotell! Längtar till det att jag kan ligga på stranden och catcha lite bruna igen. Måste ju vara solbränd och fin inför sommaren i Vasa.

På tal om Vasa, världens bästa lillasyster fyller 23 år idag! GRATTIS PETRA! Älskar dig!

1 kommentar:

  1. Oj det där grattiset hade jag missat! Ett försenat tack och älskar dig med och snart ses vi och wäää!! <3

    SvaraRadera