fredag 2 augusti 2013

It's getting closer to the end

Jag kan inte sova. Klockan är över tre på natten, men jag kan bara inte sova. Det går inte. Det är för mycket tankar och känslor som snurrar på i skallen nu.

Bokade flygbiljetter till och från Nya Zeeland efter att jag slutat jobba för kvällen. 10 430 svenska kronor blev slutsumman, så den 15:e september klockan 19:30 flyger jag iväg från Helsingfors, och landar i Auckland nästan 30 timmar senare. Hemresa sker i början på juni. Från sommar till sommar och tillbaka till sommar. Solsken och värme. Så ofattbart härligt det kommer bli! Roligt, spännande, häftigt! Det är verkligen på riktigt nu. Jag SKA flytta till andra sidan jorden.

Vad som dock är jobbigt just nu är att jag börjar inse att jag faktiskt kommer att flytta från Malmö och lämna Sverige. Lämna landet för gott, troligtvis. Efter tre år är det slut. Och ja, jag har längtat efter att kunna gå vidare, och jag vill verkligen gå vidare med livet, wherever it may take me. Men det är så förbannat jäkla jobbigt att jag måste säga hejdå till människor, djur och platser jag tycker så himla mycket om. Även om det kanske inte är för evigt, jag vet att jag kommer se många av dem någon gång igen, men jag vet inte när, hur, var. Jag vet ingenting om framtiden och det skrämmer mig lite.

Och så var det en sak till. Något jag kanske kommer ångra att jag skriver här, just för att det gör mig så öppen och sårbar... Men jag är ensam. Och för varje nytt år som går och jag fortsätter vara ensam, desto mer hatar jag det. Att vara själv. H-lvete, vad tungt det är ibland.

4 kommentarer: