söndag 22 augusti 2010

Vad har jag gett mig in på?

Än en gång har jag konstaterat att svenskar, kanske männen då i första hand, är så himla dumma. Alltså inte dum som i elak, utan dum som i korkad.
Efter att ha fått flera svar på engelska på mina frågor jag ställde på svenska, förstod den dumma svensken äntligen (efter att jag påpekat minst tre gånger att "du får nog prata svenska") att också jag pratar svenska. Sedan ska vi självklart inte glömma frågan som alltid frågas när svensk möter finlandssvensk för första gången i sitt liv; "Men var har du lärt dig svenska då? I Finland snackar man finska ju!" ... AAAAH!! Finland är ett tvåspråkigt land förih-lvete, lär sig svenskar ingenting om sina grannländer i skolan?!

Till saken hör att dessa svenskar var ishockeylaget Växjö Lakers, och att de nog hade fått i sig en eller två drinkar för mycket på nattklubben Sky, men ändå. Jag börjar undra om jag verkligen vill flytta till Sverige i nästa helg.

6 kommentarer:

 1. De svenskar som på ett eller annat vis har kopplingar från/till Finland är ju som tur ofta lite vettigare. Men nog har jag också fått höra de där frågorna en några gånger också.

  Kanske vi borde trycka upp en snygg broshyr att dela ut till svenska skolor. ;) Skämt å sido! Jag tror du klarar dig bra i Malmö sen!

  SvaraRadera
 2. Du måste ha träffat otroligt korkade svenskar... Stockholmare kanske, de tror att vi har isbjörnar på gatorna i Norrland till och med. Haha! Jk... nej men de flesta vet nog att Finland är tvåspråkigt, åtminstonde så TRODDE jag det! But well... det är Sverige. Här är vi som vi är, tyvärr. ;)

  SvaraRadera
 3. Christina - joo förståss, men di flesta e ju no lite puckade o känner bara till Mumin-fenomenet... :D

  Jannike - Haha näej, dom var ju från Växjö! Och ishockeyspelare sen, så de har ju knappast satsat på sin utbildning iaf ;) skönt att veta att DU åtminstone verkar vara en fiffig svennebanan! :D

  SvaraRadera
 4. Haha ja vi finns trots allt! ;) Nej men seriöst, vissa svenskar är så dumma i sina arma huvuden att man blir riktigt fascinerad av vad lite de vet. Haha. Tänkte nästan säga "Tur att man inte är svensk", men det är jag ju! Attans.

  SvaraRadera
 5. Samma sak hände när ja å josse var i sundsvall med kalle å anton.
  Först talade en (något för full) svensk pojke svenska med mig. sen sa jag att jag kommer från finland och han växlade till engelska och jag fick verkligen inte in i hans huvud att JAG TALAR SVENSKA efter det.
  helt otroligt!

  SvaraRadera
 6. Petra, ja alltså de e hemskt. var gick e fel liksom? D:

  SvaraRadera