fredag 20 mars 2009

Dagens cry-movie

Skuttade över till Samuel på kvällen för att titta på film (jag är själv mycket dålig på att ladda ner några nya och bra filmer). Kollade först på Inkheart; en konstig film om böcker vars karaktärer dyker upp i det riktiga livet. Den var mest fånig, och så är jag inget stort fan av huvudrollen. Kass story och höjdpunkten i filmen var soundtracket i sluttexterna.
Nästa film vi tittade på var Marley & Me, vilken jag till min stora lycka konstaterade att är en perfekt feel-good-cry-movie som man njuter av att se! Humoristiska berättelser om djur och kärlek slår nog aldrig fel. Filmen handlade om livet och kärlek och hur en hund kan komma att bli en äkta och djupt älskad familjemedlem. Ett par tårar letade sig fram i slutet, och jag gick hem med en varm lyckokänsla inuti. Denna film rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

  1. Inkheart är ju baserad på en bok av Cornelia Funke, Bläckhjärta heter den i svensk översättning. Jag gillade boken när jag läste den, men har hört att filmatiseringen inte är så värst lyckad. Så om du tyckte att den var skum kan det vara filmens fel och inte själva berättelsens, om man säger så. :)

    SvaraRadera
  2. Mycket möjligt, för innan jag såg filmen tyckte jag själva idén verkade riktigt bra, men de förstörde nog absolut berättelsen i filmen... det är min åsikt iallafall. :)

    SvaraRadera
  3. MARLEEEEY!! Jag ÄLSKAR boken.. måst si filmen också!

    SvaraRadera