onsdag 5 maj 2010

Sick and tired

Jag har lyckats gå och dra på mig en rejäl förkylning igen. Huvudet känns som om det ska explodera, halsen är torr och slemfylld och ögonen svider. Inte så skönt. Jag orkade inte ens överväga tanken om en Ollistisdag igår, så illa är det!

Nu vill jag ha lite sommarvärme.

2 kommentarer:

  1. Det är nån jobbig vårförkylning som går typ överallt just nu. Har haft den i en vecka nu och börjar vara på bättre sidan, egentligen mest hosta, slem från bihålorna och lite sånt kvar. Bara det att jag lärde mig igår att diverse bakterier från en basic förkylning kan flytta sig från andningsvägarna till huden i ansiktet, och helt plötsligt har man svinkoppor. Det hade jag sannerligen kunnat vara utan... Så ta det här som ett litet tips: Se upp med små röda fläckar som blir små sår. Håll koll på dem från början, tvätta med tvål och vatten och peta inte runt i ansiktet så att de sprider sig. Tro för all del inte att de läker ut om man lämnar dem ifred, för det är då de börjar gro in på allvar. (Vet inte om just den här aktuella förkylningen är extra svinkoppsframkallande, men det skadar ju inte att varna... Och nej, de är inte farliga, bara smittsamma och allmänt otrevliga.)

    SvaraRadera
  2. Usch då! Tack för varningen!
    Fast ja tror nu int de e nå sånt iaf, för denhär förkylningen/flunsan/whateveritis har ja sisådär 2-3ggr om året och de varar i typ en vecka, så de e väl bara o försöka stå ut och knarka värkmedicin.

    SvaraRadera