söndag 23 maj 2010

Varför är finländare så osociala?

Jag var ute och red i byn ikväll, och mötte på en hel del folk längs vägen. Varje gång jag passerade någon så sa jag snällt "hej", men vad fick jag till svar? Jo, blickar som tydligt berättade att jag var konstig som hälsade på främlingar. De flesta sökte inte ens ögonkontakt, och jag tror det var ungefär två av tio som tyst hälsade tillbaka.

Vad är det för fel på finländare egentligen? Varför är 80% av detta lands invånare så otroligt osociala och blyga, innan de fått i sig ett sexpack med öl? Jag kanske drar alla över en kam nu, men det är ju faktiskt vida känt att Finlands befolkning inte är särskilt intresserade av att öppna upp sig för främlingar.

Efter ett år i Irland är jag van vid glada och nyfikna leenden och frågor och kommentarer om vädret av okända människor man möter på olika ställen. Det är verkligen mycket trevligare att mötas av det än sura och undvikande ansikten!

För att avsluta detta kritiserande lilla inlägg så kan jag säga något jag sagt allt för mycket de senaste veckorna, och som sammanfattar mitt humör efter dagens osociala ridtur: Jag vill tillbaka till Irland.

2 kommentarer:

  1. Inte för att jag har varit mycket utomlands. Men jo, vi finländare har svårt att vara öppna och sociala mot främlingar. Lite synd...

    SvaraRadera
  2. Visst är det! De e mycket tråkigt.

    SvaraRadera