måndag 21 februari 2011

Fullblodet och jag i ridhuset för första gången

Åkte ut till stallet i förmiddags, mockade några boxar och körde in nytt kutterspån. Efter tolv gjorde Ylva och jag i ordning hästarna och slängde sedan in dem i transporten och åkte iväg till ridhuset! Jeej! Premiärturen för min del ju!
Så kul det var att få rida ordentligt på de stora ytorna. Bläddeprinsen skötte sig dessutom mycket bra, förutom när han nästan blev lite lat och jag inte riktigt orkade driva på... heh. I övrigt fungerade allt ganska bra och han var fin i galoppen och jobbade duktigt med hela kroppen.

Nu undrar jag om det lönar sig för mig att gå med i ryttarföreningen och betala lite på 200 kr/år och således få köpa engångsbiljetter till ridhuset för 60kr/styck? Vill jag kunna utnyttja ridhuset på 60x30 meter och alla de fantastiskt hjälpsamma speglarna där i? Hmm. Detta måste funderas på.

3 kommentarer:

 1. Sv: Verkligen! Man ser dem överallt, det är ett fält precis vid motorvägen typ 5-10 min härifrån där det går säkert 20 sjukt raggiga hästar, definitivt inte välskötta.
  Och längs motorvägen närmare Dublin kunde man se döda hästar i diket (tack och lov har inte jag sett det själv, men andra har).. Så hemskt :(
  Jag hoppas verkligen att vi kan ta hem en häst från något av centren, även om ekonomin inte är den bästa hos oss heller just nu.. Skulle kännas som att man åtminstone gör något!

  Jag är på en liten gård utanför Drogheda, norr om Dublin. Trivs superbra! Åkte hit i mitten av September med planer på att åka hem till sommaren, men jag lär nog stanna betydligt längre... haha ;)

  Vad kul med någon annan som också jobbat på Irland! Vad var du på för något ställe? :)

  Haha känns som att det här blev väldigt långt nu..

  SvaraRadera
 2. det var gott ;)
  jag mår bara bra !

  SvaraRadera