lördag 19 februari 2011

Irlands hästar far illa av den ekonomiska krisen

Tårarna letade sig fram ur ögonvrån imorse när jag läste dagens Sydsvenskan och dess huvudartikel, som handlade om hur den irländska krisen drabbar hästarna. Runt 20 000 hästar i hela Irland har övergetts och lämnats åt sitt öde, för att ägarna inte har råd att ta hand om dem. De flesta svälter långsamt ihjäl eller misshandlas, and it breaks my heart.

Alla borde titta på videoreportaget från Sydsvenskans hemsida, som hittas HÄR. The Irish Horse Welfare Trust ber folk att stödja deras kampanj mot denna vanvård och skriva på deras namnlista, så snälla ni; lägg undan ett par sekunder av er tid och fyll i ert namn - HÄR!

Bilden är min egen, tagen i Wicklow i februari 2010.

3 kommentarer:

 1. Hej! SKulle du vara intresserad av att gästblogga på våran blogg om de irländska hästarna? Jag såg nämligen din komentar på dressyrmupparna och skulle bli jätte glad om du ville gäästblogga hoss os!

  Komentera på bloggen om du är intressread!

  SvaraRadera
 2. Jag jobbar på Irland och detta var överallt på nyheterna för ett tag sedan, riktigt hemskt!

  Om vi hittar någon som passar så ska vi eventuellt skaffa en häst från ett av rescue centren, som ett litet projekt för oss och samtidigt för att stödja dem :)

  SvaraRadera
 3. SV: Om problemet på irland med hästarna! SÅg din komentar på dressyrmupparna och ville uppmuntra folk att göra skilnad! MEn eftersom jag vet så lite så bad jag dig eftersom du verkar mer insatt i det ämnet!

  Så jag skulle bli jätte glad om du mailade ett gästbloggs inlägg till våran mail!

  SvaraRadera