söndag 13 mars 2011

The Buddha of Suburbia - all over again

Nyss har jag läst ut denna bok, The Buddha of Suburbia av Hanif Kureishi, och nu ska jag sätta mig ner och läsa den en gång till; denna gång utrustad med överstrykningspenna för att highlighta detaljer. Om ungefär en vecka har vi nämligen tenta som baserar sig på denna bok och en annan, så det gäller att kunna innehållet på de 280 sidorna boken består av. Lyckligtvis är det en bra bok...

Innan torsdag denna vecka ska jag dessutom ha skrivit ännu en uppsats (field research report) på minst 1500 ord, så det blir aktivt pluggande de kommande dagarna. Som om inte det vore nog med tenta och uppsats ska vi även göra en muntlig presentation och skriva klart portfolion och allt vad som ska vara däri. Ingen tid för lättja här inte! Snyft.

Ska jag klara detta behöver jag muffins och kakor och sånt. Om nom nom.

5 kommentarer:

 1. Fyll på med massvis med godisenergi.

  SvaraRadera
 2. haha, förstör inte det lixom boken ;)

  SvaraRadera
 3. Att skriva i den menar du? ;) Jo, men vår lärare sa att om vi vill ha en ren och fin och oförstörd bok kan vi köpa en till, haha! Han anser att böcker är till för att göras anteckningar i, vartefter man läser dom. :)

  SvaraRadera
 4. På vilket sätt tentar man en skönlitterär bok? Jag borde väl veta, litteraturvetare som jag är, men vi förväntades inte plugga in enskilda skönlitterära verk på det här sättet, så jag blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 5. Ika, t.ex. genom att berätta om huvudpersonens förhållande till kvinnor, eller genom att jämföra två utlandsfödda karaktärer, eller analysera sexlivet i boken... typ ;) Vi ska skriva en essä på den, utgående från en rubrik som vi sedan får.

  SvaraRadera