tisdag 22 november 2011

Julpynt och jag

Jag gillar julen. Köpa och få julklappar till och av sina nära och kära, äta underbar julmat, dricka julmust och glögg (gärna med vodka i), titta på Kalle Anka på julaftonseftermiddagen, mysa i mysbelysning inlindad i en filt när snön gnistrar vit utanför fönstret, och så vidare. Julen är en fin högtid, helt klart!

Vad jag däremot INTE gillar, är att julpynta. År efter år vägrar jag att plocka fram små röda tomtar och små gröna granar och julgransbollar och glitter och pynta upp mitt hem med sådant. Nej, nej, och åter nej. Julpynt klarar jag mig utan! Ni andra får gärna ha det, men jag vill inte. Ser ingen glädje i att plocka fram en massa skräp, för att en månad senare plocka ner det igen.

Men nu ska jag skapa lite julstämning här på denna blogg ändå, bara för att göra er andra pyntgalna högtidsfantaster nöjda och glada. Tadaa! Här är ett par bilder som illustrerar hur det brukar se ut hemma hos familjen Nyman på julen. Och nu är det bara en månad kvar.

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag å mamma diskutera för bara nån dag sen hur olika du och jag e på det planet. Snart ska ja hänga upp julgardiner och en julstjärna och kanske till och med ta fram några tomtar! hihi ^^
  Längtar SÅ till julen!

  SvaraRadera
 2. He e noo så :D nåmen, int kan alla tycka om julpynt int ;)

  SvaraRadera
 3. Haha! Lovar att sluta tjata på dig om det. Det är okej. Alla sällskap behöver en Grinch; du får vara det i vårt gäng ;)

  SvaraRadera
 4. Tack! Och som du ser är jag INTE uppvuxen i ett julpyntslöst hem ;)

  SvaraRadera