måndag 15 november 2010

Fredagskvällen på TFHS

NU tänker jag berätta för er om den roligaste fredagen på länge, nämligen kvällen då jag och Linn och två andra tjejer jobbade som servitris/bartender på en avslutningsmiddag för studerande och lärare på Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed.

Vi körde iväg dit till klockan 17, och fick en snabb guidad rundtur i de två byggnader var middagen och festen skulle hållas. Strax innan klockan 19 strömmade flyglärarna och de blivande piloterna in i flyghangaren (var middagen ägde rum) tillsammans med sina närmaste. Mingel och champagne först, innan gästerna (ca 150 stycken totalt) fick hugga in på huvudrätten, bestående av en Italien-inspirerad buffet. Där hade vi fullt upp, med att hålla koll på faten med mat, vattenkannorna på borden, samt pricka av gästernas två valfria alkoholhaltiga drycker. Därefter blev det till att duka av och duka upp för efterrätten och kaffet istället. Då hann även vi ta för oss av maten, och jodå, det var mycket gott!

Vid 23-tiden avlägsnade sig gästerna från flyghangaren och begav sig istället upp till huset var festen hölls, med en bar på nedre våningen och en till på övre. Vi skyndade oss iväg dit och fick en snabbkurs i att blanda drinkar innan gästerna anlände. Vi fick minsann fullt upp från första stund, och den första kvarten var tuff, men sedan flöt det på riktigt bra! Efter ett par timmar blandade vi Fidel Castron, 747'n och ginotonic's på rutin. Folk drack som om de aldrig druckit förut och vid 4-tiden hade vi slut på sprit och festen avslutades.
Som tack för vårt slit (och vi fick massvis med beröm för vår insats) fick vi tusen kronor direkt i handen. Härligt!

Efter denna upplevelse kan följande konstateras:
- Respekt åt bartendrar och servitriser. Det är ett tufft jobb ni har (men ack, så roligt!).
- Piloter är jävligt snygga. Nästan alla iallafall.
- Pannacotta är en orgasmiskt god efterrätt.
- Detta är inget jag vill jobba med, men det var kul att prova på.

Nedan bjuds även på några bilder, fler hittar ni på min Bdb. Tack till alla (speciellt Linn) som gjorde kvällen så trevlig som den blev!

3 kommentarer:

 1. uiui , en såndär jelzin vodka låda har ja å :DD haha
  Malin du e så snygg !

  SvaraRadera
 2. Svar: Jo jag får 480 i studiestöd men när hyra + räkningar är betalda har jag inget kvar.. så har bara så jag kanske klarar mig med nöd o näppe denna månad o nästa med lönen kvar av sommaren och då skatteåterbäringen kommer.. GAH kan inte de ge mera studiestöd??

  SvaraRadera
 3. Helt underbar kväll, kunde inte blivit bättre. Hade inte velat spendera den med någon annan än dig heller! :)

  SvaraRadera