lördag 20 november 2010

Stearin

Är det någon som besitter kunskap om hur man bäst får bort torkat stearin från t.ex. bordsdukar? Det går inte bort i tvätten va?

9 kommentarer:

 1. JA, eller har hört att man ska lägga in sånt i frysen och sen kan man bara pilla av det :D Vet inte om de funkar dock då jag aldrig provat men haha, värt ett försök iallafall!

  SvaraRadera
 2. Om ja inte e helt ute o seglar så borde man kunna stoppa duken i frysen å sen knapra bort det.. eller var det bara tuggummi det funkar på. Äh, det är värt att pröva. ;)

  SvaraRadera
 3. Skrapa försiktigt bort så mycket du kan. Sedan kan man värma med strykjärn - ha t.ex. hushållspapper under och över bordduken, så att det kan suga upp stearinet när det värmts upp av strykjärnet. och tänk på att färgat stearin kan lämna färgfläckar. (Been there, done that...)

  SvaraRadera
 4. faktist gör ja de, för mamma har lärt mej,
  sätt ett hushållspapper under tyget, sen ett hushållspapper på tyget och sen stryker du me varmt strykjärn på, och byter papper emellanåt. de suger upp stearinet!;)

  SvaraRadera
 5. Tror de kan funka att lägga den i frysen så det fryser ordentligt så är det lättare att ta bort sen!

  SvaraRadera
 6. Sätt in det i frysen utan att riva loss det från duken

  SvaraRadera
 7. Lägg den i frysen, det är relativt lätt att knapra bort stearinet sen. Kan lämna en fettfläck, men den går (förhoppningsvis) bort med ett bra fläckborttagningsmedel.

  P.s. Ja diggar bilden som du to av mig i somras så myki så ja använder den överallt nuförtiden. Ska ge dig cred i ett blogginlägg nån gång då du minst anar de ;)

  SvaraRadera
 8. TACK för tipsen, allihopa! Duken ska placeras i frysen över natten, så ska jag försöka ta tag i problemet imorgon :)

  Vad jag lärt mig av detta; blås inte ut ljus i fyllan, och blås absolut inte allt vad du kan...

  SvaraRadera
 9. tricket med hushållspapper och strykjärn brukar jag köra. då får man bort d mesta å slipper skrapa å dona

  SvaraRadera